Image
Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa.
Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa. Bild: Nyfosa.

Klart: Nyfosa säljer för 2,1 miljarder

Transaktioner Nyfosa har tecknat avtal med fastighetsfonder rådgivna av Blackstone om avyttring av en logistikportfölj till ett värde om cirka 2,1 miljarder kronor, i linje med tidigare meddelade avsiktsförklaring.
Publicerad den 16 September 2020

Genom avyttringen skapar Nyfosa utrymme för nya förvärv med inriktning på starka och stabila kassaflöden.

Avyttringen omfattar åtta lager- och logistikfastigheter i Eskilstuna, Göteborg, Haninge, Landskrona, Malmö, Trollhättan och Örebro med en uthyrningsbar yta på cirka 200 tusen kvadratmeter. Hyresvärdet för fastigheterna uppgår till cirka 127 miljoner kronor och genomsnittlig återstående avtalslängd är 4,5 år. Uthyrningsgraden uppgår till 100 procent. Frånträde kommer att ske den 15 oktober 2020 förutom för fastigheten i Örebro som frånträds den 15 januari 2022.

– Genom denna avyttring i logistiksegmentet stärker vi balansräkningen för nya förvärv med inriktning på tillväxt i starka och stabila kassaflöden. Vi har hittills i år haft ett högt transaktionstempo och det ska vi fortsätta med, säger Stina Lindh Hök, operativ chef och tillträdande vd i Nyfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige