Image

Klart med nytt huvudkontor för BMW

Uthyrning I februari flyttar BMW sitt nya huvudkontor till Pfizers fastighet på Vetenskapsvägen 10, i Silverdal, Sollentuna.
Publicerad den 16 November 2011
Thomas Jalde. Bild: Colliers International. Bild: Colliers
Thomas Jalde. Bild: Colliers International.

Både BMW Group och BMW Group Financial Services kommer att sitta på de 3 300 kvadratmeterna.

Bland fördelarna med flytten märks att man lämnar ineffektiva lokaler och bättre kan öka samarbetet mellan bolagen.

Colliers fick under våren omlokaliseringsuppdraget för BMW.

- Vi har sett ett stort intresse kring BMW från fastighetsägarnas håll och kunde därmed presentera många attraktiva alternativ till BMW Group. Nu har vi slutfört förhandlingen och BMW har tecknat kontrakt för sina nya kontorslokaler. Fastigheten ligger strategiskt bra för att komma ut på de stora lederna, vilket var en av kriterierna vid sökprocessen. Det nya kontoret har många kvaliteter och uppfyller deras behov och önskemål på ett bra sätt, säger Thomas Jalde, projektledare på Colliers.

- Lokalerna motsvarar våra behov. Rymliga, flexibla och efter ombyggnad anpassade också till våra varumärken BMW och Mini. Behovet av ett stort antal parkeringsplatser inomhus var avgörande för valet av fastigheten i Silverdal, säger Dirk Wiedmann, CFO för BMW Group Nordic.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige