Image

Klart med ny vd på Norrporten

Karriär Jörgen Lundgren har utsetts till vd för Norrporten och styrelsen har förstärkts med två nya ledamöter. Jörgen Lundgren har sedan 2007 varit Norrportens vice vd.
Publicerad den 12 Augusti 2013
Jörgen Lundgren. Bild: Norrporten
Jörgen Lundgren.

- Ett antal starka kandidater har prövats, både interna och externa och Jörgen Lundgren har funnits vara den mest lämpade kandidaten. Jörgen känner bolaget väl och har under sina år som vice vd starkt bidragit till Norrportens goda utveckling med bra lönsamhet och hög kundnöjdhet. Samtidigt har vi tagit till oss av den kritik som framförts avseende bolagets styrning. Jörgen har, på styrelsens uppdrag, lett ett omfattande arbete avseende förtydligande och utveckling av policys och riktlinjer. Implementering av en så kallad compliance-enhet pågår också. Med detta är vi övertygade om att vi genom Jörgen kommer att erhålla både kontinuitet och förnyelse av Norrporten vilket lägger grunden för en fortsatt god utveckling, säger Bo Magnusson styrelsens ordförande.

Jörgen Lundgren har sin bakgrund i bankvärlden där han haft flera ledande befattningar inom Nordea och Danske Bank. Han är 46 år och civilekonom.
- Jag är mycket glad över detta uppdrag som är både utmanande och inspirerande. Norrporten är ett mycket bra bolag men vi har självklart också områden som vi behöver utveckla. Vi arbetar nu med att förstärka det som vi är duktiga på samtidigt som vi genomfört en grundlig genomlysning av verksamheten som resulterat i uppdaterade och tydliga riktlinjer och policys, säger Norrportens vd Jörgen Lundgren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige