Image

Klart med myndighetsflytt till Karlstad

Uthyrning Förra året bestämde regeringen att man skulle utlokalisera Fastighetsmäklarinspektionen till Karlstad från Stockholm. Nu är det klart att Hemfosa blir myndighetens hyresvärd.
Publicerad den 8 Juni 2017

Fastighetsmäklainspektionens flyttar in i samma fastighet som Länsstyrelsen Värmland, med Hemfosa Fastigheter som hyresvärd.

Officiellt flyttar inspektionen in i de nya lokalerna den 1 december 2017, men hoppas kunna ta lokalen i bruk redan den 1 september. Samtidigt tecknas en överenskommelse med Länsstyrelsen Värmland om tillgång till utrymmen och servicetjänster.

Bakgrunden är ett regeringsbeslut från september 2016 om att lokalisera Fastighetsmäklarinspektionen till Karlstad senast den 1 december 2017.

- Det är mycket glädjande att vi nu har ett hyresavtal om nya lokaler i Karlstad och en överenskommelse med Länsstyrelsen Värmland om kontorsservice. Eftersom inspektionen är en liten myndighet är det mycket viktigt för oss att ha hittat en samverkanspart med angränsande lokaler. Utifrån vårt behov av att rekrytera nya medarbetare är det positivt att vi nu kan berätta var vi kommer att ha vårt nya kontor. Det värmer att ha fått ett sådant välkomnande bemötande från länsstyrelsen och vår nya hyresvärd Hemfosa Fastigheter, säger Eva Westberg, myndighetschef för Fastighetsmäklarinspektionen.

- Vi är mycket glada över att Fastighetsmäklarinspektionen kommer till Värmland och att de ska dela fastighet och kontorsservice med oss på Länsstyrelsen Värmland. Myndighetssamverkan är en prioriterad och viktig fråga och det här är ett mycket bra exempel på hur statliga myndigheter kan samverka i länet. Det känns dessutom extra roligt att det är just Fastighetsmäklarinspektionen som flyttar hit då vi redan fått ett väldigt positivt intryck av våra nya grannar, säger landshövding Kenneth Johansson.

- Vi tycker det är extra roligt att välkomna en ny myndighet till Värmland och till våra lokaler i Karlstad. Uthyrningen är helt i linje med vår strategi att fokusera på samhällsverksamheter, säger Caroline Gustafsson, ansvarig förvaltare på Hemfosa Fastigheter.

- Lokaliseringsbeslutet har inneburit att de flesta medarbetarna i Stockholm redan har sagt upp sig eller begärt tjänstledigt. Vi är glada för att rekryteringen av sju nya medarbetare nu är klar. De flesta kommer att påbörja sin anställning i månadsskiftet maj/juni. När kontoret i Karlstad tas i bruk efter sommaren är det vår förhoppning att fler nyanställda kommer att finnas på plats, berättar Eva Westberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige