Image

Klart med första hyresgästen i Juvelen

Uthyrning Skanska har nu undertecknat det första hyresavtalet för den nya kontorsbyggnaden Juvelen i Uppsala. Det är restaurangkedjan Vezzo som har tecknat ett sjuårigt hyresavtal för drygt 600 kvadratmeter lokaler i husets bottenplan.
Publicerad den 13 November 2017
Juvelen ska stå klar under 2019. Bild: Utopia
Juvelen ska stå klar under 2019.

Planerad öppning sker under sommaren 2019.

– Vi är glada över att teckna det första hyreskontraktet för Uppsalas profilbyggnad med unik arkitektur som dessutom kommer att bli ett av norra Europas mest hållbara kontorshus. Vezzo passar väl in som en Krav-certifierad restaurang med stor omsorg om miljön, säger Alexander Yü, uthyrnings- och marknadsansvarig, Skanska Sverige.

Avsikten är att Juvelen ska miljöcertifieras enligt certifieringssystemet Leed nivå Platinum. Det innebär att högt ställda hållbarhetskrav ska motsvaras, såväl i byggprocessen med hållbara material, avfallshantering, logistik med mera som att det färdiga huset ska ha nära noll påverkan på miljön. Juvelen kommer att använda minimalt med energi och bidra till minskning av utsläpp av koldioxid. Huset blir självförsörjande på kyla genom Skanskas patenterade system Deep Green Cooling där bergets temperatur nyttjas för komfortkyla under årets varma månader. Taket täcks därtill delvis av elproducerande solceller.

– Vi har höga ambitioner vad gäller hållbarhet och det känns rätt att flytta in i ett kontor som ligger i framkant. Huset kommer att bli en attraktion för Uppsalaborna, vilket vi ser som väldigt spännande. Läget är också svårslaget, vid centralstation, varifrån man tar sig till Arlanda på 20 minuter och till Stockholm på trekvart, säger Amir Bozaghian, expansionschef, Vezzo.

Vezzo har i dag fyra restauranger i norra Sverige och etableringen i Uppsala blir starten på en expansion söderut.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige