Image
Atrium Ljungberg har gjort klart med ett nytt hotell i Katarinahuset vid Slussen.
Atrium Ljungberg har gjort klart med ett nytt hotell i Katarinahuset vid Slussen. Bild: Mattias Bardå

Klart för nytt hotell i Katarinahuset vid Slussen

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med norska hotellkedjan Citybox Hotels om närmare 4 000 kvadratmeter i Katarinahuset i Slussen. Hotellet blir kedjans första i Sverige och beräknas öppna under våren 2024 i den ikoniska byggnaden.
Publicerad den 12 Oktober 2022

Hotellkedjan Citybox Hotels startades 2006 och har i dagsläget sex hotell i Norge, Estland och Belgien. Tillväxttakten är hög med målsättning att ha etablerat 60 nya hotell i europeiska storstäder till slutet av 2030. Konceptet håller hög designnivå och fokuserar på funktion och hållbarhet med effektiva, moderna lösningar och ett prisvärt erbjudande. De är exempelvis en av de första hotellaktörerna som ersatt traditionella receptionsdiskar med terminaler där gästerna checkar in själva.
– Äntligen har vi hittat den perfekta platsen i Stockholm, Katarinahuset ligger precis vid Gamla stan och har mycket goda förbindelser med all kollektivtrafik, vilket är utmärkt för våra gäster. Vi kunde inte missa möjligheten att öppna ett hotell i ett så unikt läge tillsammans med en aktör som Atrium Ljungberg, säger Martin Smith-Sivertsen, ordförande i Citybox Hotels.
– Genom avtalet för Citybox Stockholm stärker vi vår position på den nordiska marknaden och tar ett viktigt steg mot att bli en av de ledande hotellkedjorna i Europa inom budgetsegmentet, avslutar han.

Slussen har varit en central plats sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg, handelsplats och en park växer fram. Mitt i Slussen ligger ikoniska Katarinahuset som nu byggs om och moderniseras. Här utvecklas moderna kontor som nu kompletteras med hotell om 104 rum.
– Citybox Hotels är ett spännande och modernt hotellkoncept med riktigt höga ambitioner. Genom nytänkande lösningar kan de erbjuda sina gäster moderna, funktionella och prisvärda hotellrum i stadens absoluta centrum. Att de nu väljer Katarinahuset för sitt första hotell i Sverige säger mycket om nya Slussens attraktivitet, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg. Hotellet blir ett utmärkt komplement till den mix av moderna företag som väljer att etablera sig här, avslutar Camilla Waxin.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. Annordia har varit rådgivare till Atrium Ljungberg i processen.

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 144 miljoner kronor exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till cirka 52 procent. De första hyresgästerna har nu flyttat in i huset som i sin helhet beräknas stå färdigt under mitten av 2023.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige