Image
Bild: Skanska

Klart för Diligentias omgörning på Sveavägen

Bygg I går vann detaljplanen laga kraft så nu inleder Diligentia moderniseringen av det gamla Skandiahuset på Sveavägen 44 i Stockholm.
Publicerad den 1 September 2011
Sveavägen 44. Bild: Skanska. Bild: Skanska
Sveavägen 44. Bild: Skanska.

Diligentia ska skapa och miljöcertifiera 64 000 kvadratmeter kontorslösningar, bostäder, butiker och hotell i fastigheten.

Ombyggnaden av Diligentias fastighet på Sveavägen 44 i Stockholm, som
kommer att certifieras enligt Breeam, medför 15 000 nya kvadratmetrar, vilka bland annat innefattar ett helt nytt bostadshus i korsningen Luntmakargatan/Adolf Fredriks Kyrkogata samt en betydande utökning av butiksytan på gatuplan.

I moderniseringen av kvarteret förbereds det även för det senaste inom kontorskoncept och ett exklusivt hotell. Rivningsarbeten i fastigheten kommer att påbörjas i höst och de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in hösten 2013.

- Vi ser med stor spänning fram emot att vår anrika fastighet på Sveavägen 44 återigen ska få erbjuda de allra senaste och mest innovativa lösningarna inom kontorslokaler. Samtidigt är det roligt att vi får möjligheten att utöka utbudet av bostäder och lyfta Sveavägen 44:s redan mycket attraktiva butiksläge, säger Anders Kupsu, vd för Diligentia.

De tillbyggnader som kommer att genomföras på Sveavägen 44 utgörs av att den till stor del outnyttjade innergården byggs igen samt av två nya våningar mot Luntmakargatan. Fasaderna kommer också att få ett modernare uttryck, men utan att göra för stor förändring i fastighetens identitet.

- Det är en viktig del av projektet att bevara stor del av fastighetens ursprungliga utseende men ändå ge den ett uttryck som ligger i tiden. Både fasader och tillbyggnader har i så stor utsträckning som möjligt anpassats för att bevara byggnadens själ, säger Anders Kupsu.

Ombyggnadskontraktet har gått till Skanska och är värt 750 miljoner kronor.

Kontraktet är ett partneringavtal som omfattar 54 000 kvadratmeter fördelat på kontor och butiker. Projektet utgör en förlängning av ett avtal som undertecknades 2009 och arbetet med ombyggnad av fastigheten är redan påbörjat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige