Image

Klart för bostäder och kontor vid Råsunda

Bygg Kommunfullmäktige i Solna har nu klubbat detaljplanen som innebär att Råsunda fotbollsstadion ersätts av kontor och bostäder när den nya Nationalarenan är klar.
Publicerad den 3 November 2011

Planområdet för kvarteret Lagern omfattar huvudsakligen Råsunda fotbollsstadion som ligger norr om Solna centrum. Planens avsikt är att möjliggöra 700 bostäder och kontor i området. I bottenvåningarna ska lokaler för butiker och restauranter inrymmas. Förskolor planeras också i området. Det så kallade Dallashuset och den lägre kontorsbebyggelsen mot Parkgatan kommer att bevaras.

– Det kommer att bli ett mycket populärt bostadsområde. Centralt beläget i Råsunda på historisk mark med bra service och kollektivtrafik in på knutarna. De nya husen kommer att ta stor hänsyn till den omgivande bebyggelsen. Samtidigt kommer utsmyckning och konstverk att anspela på områdets 75-åriga historia som centrum för svensk fotboll, säger stadsbyggnadskommunalrådet Anders Ekegren.

Peab och Fabege köpte år 2009 Råsunda av Svenska Fotbollsförbundet och planerar att uppföra bostäderna och kontoren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige