Image

Klart för 1242 nya bostäder i Stockholm

BYGG Stadsbyggnadsnämnden har antagit detaljplan för 1242 nya bostäder i Stockholm. I Annedal i Bromma byggs 780 lägenheter, i Fruängen 450 lägenheter och i Aspudden tolv nya radhus.
Publicerad den 20 Januari 2008

Enligt preliminära siffror från Stockholms utrednings- och statistikkontor påbörjades 2502 lägenheter under 2007.

Tillsammans med de 4725 lägenheter som på grund av slopade bidrag påbörjades i december 2006, ger detta en mycket stark byggnadstakt.

Att Stadsbyggnadsnämnden nu antagit detaljplan för 1242 bostäder gör inte saken sämre.

- Stockholm växer snabbt och det byggs kraftigt med bostäder. För att möta efterfrågan av nya bostäder är jag mycket glad över att vi nu fattat beslut om 1242 nya lägenheter. De nya bostäderna skapar nya stadsmiljöer i ytterstaden och är ett välkommet tillskott, säger stadsbyggnads- och trafikborgarrådet Mikael Söderlund (m).

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Quartiers känner vaccin-optimismens vindar på solkusten

Bolag Storbritannien kommer att påbörja vaccinering av sin befolkning under nästa vecka – ett besked som Quartiers Properties vd Marcus Johansson Prakt tror kommer lyfta hotell-, restaurang-, och fastighetsförsäljningen på den spanska solkusten där bolaget är verksamt. För Fastighetssverige berättar han mer om framtidshoppet och bolagets tuffa 2020.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY