Image

Klarabo plockar in nytt kapital

Bostäder Fastighetsbolaget Klarabo har tagit in 287 miljoner kronor i en nyemission. Syftet är att bredda verksamheten från fokus på nyproduktion till att även förvärva befintliga hyresbostäder med utvecklingspotential.
Publicerad den 13 December 2018
Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo. Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.

I samband med nyemissionen blev Pensionskassan SHB Försäkringsförening näst största ägare i bolaget. Störst ägare är, som tidigare, Mats Johansson.
KlaraBos verksamhet vilar nu på två ben: nyproduktion och förvärv av hyresrätter. Det skapar en plattform för snabbare tillväxt samt bättre möjligheter till fördelaktig finansiering och förvaltning i egen regi.

– Det är mycket glädjande att det var ett så stort intresse för vår nyemission, säger KlaraBos VD Andreas Morfiadakis. Vi är mycket tacksamma för det stora intresset och ser med stor optimism och energi fram emot att bredda företagets verksamhet. Förvärv ska ske i tillväxtorter med hög betalningsvilja och av fastigheter med hög förädlingspotential.

– Vi har redan pratat med flera av Sveriges största fastighetsrådgivare om att KlaraBo nu vill förvärva förvaltningsfastigheter, vilket genererat i ett antal olika intressanta objekt. Vi har för närvarande långt gångna diskussioner kring två intressanta bostadsportföljer som vi hoppas kunna slutföra inom kort.

JLL och advokatfirman Lindahl har agerat rådgivare i transaktionen.

I samband med en extra årsstämma valdes Lennart Sten till ordförande i styrelsen. Tidigare ordföranden Mats Johansson är kvar i styrelsen, som, förutom dessa två personer, består av Lulu Gylleneiden, Göran Holm, Andreas Morfiadakis och Anders Pettersson.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige