Image
Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.
Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo. Bild: Klarabo

Klarabo köper byggrätt i Trelleborg

Transaktioner Klarabo har tecknat avtal med Trelleborgshem om förvärv av en byggrätt i östra Trelleborg. Byggrätten möjliggör uppförande av drygt 25 lägenheter där byggstart förväntas i 2021.
Publicerad den 20 November 2020

Byggrätten ligger i direkt anslutning till Klarabos existerande fastigheter i östra Trelleborg, cirka två kilometer från centrum. Planen är att bygga ett bostadshus huvudsakligen i trä om fyra våningar. Lägenheterna kommer att vara mycket energisnåla med en energiförbrukning om endast hälften av de krav Boverket ställer, vilket är i linje med Klarabos hållbarhetsstandard för nyproduktion.

– Trelleborg är en viktig marknad för oss och detta blir ett bra komplement till vårt existerande bestånd i kommunen. Vi tror starkt på Trelleborg där vi är den största privata fastighetsägaren och därför är jag särskilt glad att vi kan tillföra kommunen nyproduktion, säger Andreas Morfiadakis, vd för Klarabo.
Detaljplanen har vunnit lagakraft och Klarabo räknar med att påbörja produktionen under 2021.

Klarabo hel- eller deläger samt förvaltar sammanlagt cirka 2 680 hyreslägenheter samt tillhörande lokaler över hela landet, motsvarande cirka 208 000 kvadratmeter. Därtill har bolaget byggrätter motsvarande över 1 000 lägenheter i olika planskeden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY