Image

Klarabo köper av Trelleborgshem

Transaktioner Bostadsföretaget Klarabo har förvärvat hyresfastigheter av Trelleborgshem, Trelleborgs kommunala bostadsbolag. Totalt handlar det om 96 lägenheter i välskötta fastigheter byggda i slutet av 1960-talet.
Publicerad den 13 December 2018

– Detta är ett intressant förvärv, och den första transaktionen efter att vi breddat vår affärsverksamhet och genomfört nyemission. Jag tycker också att det är extra glädjande att det är en affär med fastigheter från allmännyttan, säger Klarabos vd Andreas Morfiadakis.

Fastigheterna i Trelleborg är en renodlad bostadsportfölj som ligger cirka två kilometer från Trelleborgs centrum. De 96 lägenheterna har en total BOA om cirka 6 600 kvadratmeter och snitthyran är 990 kronor per kvadratmeter. Fastigheterna ägs av Trelleborgs kommunala bostadsbolag, TrelleborgsHem.
– Vi är glada att få sälja till en aktör som har en tydlig vilja att satsa i Trelleborg, säger Pia Jönsson vd på TrelleborgsHem.

Fastighetsbolaget Klarabo tog nyligen in 287 miljoner kronor i en nyemission för att bredda verksamheten som nu vilar på två ben: nyproduktion och förvärv av hyresrätter. Det skapar en plattform för snabbare tillväxt samt bättre möjligheter till fördelaktig finansiering och förvaltning i egen regi.

Advokatfirman Lindahl har agerat rådgivare i transaktionen och Svefa har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige