Image
Klarabo hyr ut i Visby.
Klarabo hyr ut i Visby. Bild: Gotland.info

Klarabo hyr ut i Visby

Uthyrning Klarabo har tecknat ett nytt hyresavtal. Region Gotland öppnar åter Fenix Ungkulturhus i fastigheten Stäven 1 på Jungmansgatan 41 A i Visby. Avtalet rör 460 kvadratmeter och tecknas på fyra år. Inflyttning sker den 1 juni.
Publicerad den 1 April 2022

Fenix Ungkulturhus är ett kulturhus och mötesplats som riktar sig mot äldre tonåringar och unga vuxna. Verksamheten omfattar en rad olika aktiviteter med bland annat café och utrymme för skapande i fokus. Tidigare bedrevs verksamheten från lokaler belägna på Norra Hansegatan. Med den nya lokalen ser Region Gotland även bättre förutsättningar för ett utökat samarbete med fler aktörer inom ramen för verksamheten.

– Det är roligt att vi kunnat hittat ett nytt spännande alternativ för Fenix verksamhet. Det vågade vi inte hoppas på riktigt när vi under januari månad lämnade den tidigare lokalen. Personalen är positivt inställda och ser fram emot att komma i gång igen på riktigt. Vi räknar med att erbjuda tillfällig verksamhet under sommaren för att köra fullt ut efter sommaren, säger Lena Nordström, chef för ungdomsavdelningen.

– Region Gotland är en viktig samarbetspartner för Klarabo och det är roligt att kunna utöka vårt befintliga samarbete med regionen ytterligare, säger Robert Pejic, Områdeschef Öst på Klarabo.

Klarabo äger två fastigheter innehållande cirka 900 lägenheter i Visby omfattande 63 100 kvadratmeter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige