Image

King till Sturegatan

Uthyrning Aberdeen och SEB Trygg Liv hyr ut cirka 840 kvadratmeter till reklambyrån King i Humlegården 57 på Sturegatan 10 i Stockholm.
Publicerad den 5 Juni 2013
Sturegatan 10. Bild: Aberdeen.
Sturegatan 10.

King hyr de två översta planen i fastigheten och flyttar in i december i år.

- Vi är stolta över att kunna erbjuda King fantastiska kontorslokaler i ett av Stockholms mest attraktiva lägen, mitt emellan Stureplans puls och Humlegårdens grönska. Sturegatan 10 är en funktionalistisk fullträff som renoveras till toppmodern standard för hyresgäster av högsta dignitet, säger Erik Skalin, uthyrningschef på Aberdeen Asset Management.

Sturegatan 10 omfattar totalt 6 500 kvadratmeter fördelat på sju plan som blev vakanta i början av året. Huset är ritat av arkitekten Björn Hedvall och var ett av de första exemplen på funktionalistisk arkitektur i Stockholm när det byggdes 1930. En smal L-formad pelarbyggd huskropp ger mycket yteffektiva lokaler med bra ljusinsläpp till alla kontorsplatser. Den tekniska standarden är hög vilket ger god klimatkomfort.
Fastigheten är miljöcertifierad som Green Building.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige