Image

Kika in i Swedbanks nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur Måndag den 2 juni flyttar Swedbank in i sina nya lokaler i Sundbyberg om 45 000 kvadratmeter – men redan nu visar man upp bilder inifrån sitt nya huvudkontor.
Publicerad den 21 Maj 2014

Det är Tengbom som står bakom inredningen av Swedbanks nybyggda huvudkontor i Sundbyberg. Det nya aktivitetsbaserade kontoret är utformat med en unik inredningsarkitektur av högsta kvalitet.

Tengbom fick våren 2010 uppdraget att ansvara för inredningen av Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg på totalt 45 000 kvadratmeter. Uppdraget omfattade ett mycket noggrant programarbete och framtagandet av ett varumärkesbaserat gestaltnings- och inredningskoncept. Målet var att skapa en inspirerande, energigivande miljö med fokus på möten som stödjer bankens nya arbetssätt. Inredningen skulle spegla bankens tre grundläggande värdeord öppenhet, enkelhet och omtänksamhet med högt uppställda miljö- och kvalitetsmål.

Tengboms gestaltningskoncept har utgått från Eken som är Swedbanks inarbetade symbol för tillväxt och långsiktighet. Konceptet ”livet i Eken” går som en röd tråd i gestaltningen från entréplanet, stammen till arbetsvåningarna i bladverket. Den aktivitetsbaserade arbetsplatsen blev lösningen som skapar förutsättningar för möten, samvaro och kunskapsöverföring. Medarbetarna är fria att söka upp den arbetsplats som passar dagens arbete bäst. Färgval på möbler och material har utgått från stammens naturfärger, bladverkets gröna och himlens blå toner. Tengboms produktdesigners har utvecklat egenritade produkter såsom mötesbordet Link för Morgana, Focus Divider som är ljudisolerade smårum i rummet för Offecct och skrivbordsarmaturen Hätta för Örsjö.

Alla produkter är tillverkade i Sverige. Projektet kan ses som ett totalgrepp byggt på Tengboms samlade erfarenheter där detaljer, miljöfokus och samarbete har varit nyckeln för genomförandet.

- Detta är Tengboms hittills största och mest komplexa inredningsprojekt vilket verkligen utmanat hela vår inredningsstudio. Vi har haft ett fyraårigt intensivt och konstruktivt samarbete med vår uppdragsgivare där vi har skapat ett aktivitetsbaserat föregångskontor för andra aktörer. Denna stora och lyckade satsning tillsammans med våra tidigare kontorsinredningsuppdrag för Google, Vattenfall, och EY befäster Tengboms ledande position i branschen, säger Johanna Munck af Rosenschöld, Kontorschef Stockholm, Tengbom.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige