KI tecknar avtal om 15 000 kvadratmeter med Hemsö

Publicerad den 8 Februari 2018

Skicka till e-post

Uthyrning Hemsös 20 000 kvadratmeter stora fastighet i Huddinge är nu fullt uthyrd.

Annons Image

Fastigheten, Medicinaren 25, som fått namnet NEO omfattar 20 000 kvadratmeter och innehåller forsknings- och utbildningslokaler. Fastigheten som är en del i satsningen på ökad samverkan mellan vård, forskning, utbildning och näringsliv i Huddinge ligger mellan Hemsös fastigheter Novum och Technology and Health (TAH). Investeringsbeloppet uppgår till 1,2 miljarder kronor.

Fastigheten är fullt uthyrd och Karolinska Institutet som hyr 15 000 kvadratmeter har tecknat ett 20-årigt hyresavtal (under förutsättning av regeringens godkännande för avtal överstigande 10 år). Huddinge kommun hyr 4 000 kvadratmeter för en gymnasieskola med Life Science-inriktning och fokus på naturvetenskap, teknik, hälsa och entreprenörskap. Skolan kommer att ha 500 elever och Huddinge kommun har tecknat ett 20-årigt hyresavtal. I fastigheten finns även en restaurang.

- Det är glädjande att vi efter ett lyckat utvecklingsprojekt tillsammans med Sveanor, hyr ut ett högklassigt forskningscenter till Karolinska Institutet, en stabil och långsiktig hyresgäst. Att vi även kan erbjuda en gymnasieskola moderna lokaler i en inspirerande miljö för intressanta samarbeten känns fantastiskt. Fastighetens läge mellan våra befintliga fastigheter skapar goda synergier och ger en effektivare förvaltning, säger Kristina Rosqvist, Regionchef Öst på Hemsö.

Projektet är den andra etappen i ett större projekt bredvid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Projektets första etapp TAH stod klar hösten 2016 och avser en byggnad om 19 000 kvadratmeter. I lokalerna samlokaliseras Kungliga Tekniska Högskolan för Teknik och Hälsa och Röda Korsets Högskola samt även verksamheter från Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukhuset.

Sveanor har utvecklat projektet som Hemsö varit med och finansierat sedan 2015. Fastigheten är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver.


- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenHemsö på Branschguiden

Hemsö är Sveriges ledande privata ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsö finns i Sverige, Tyskland och Finland. Hemsös verksamhet kännetecknas av långa hyresavtal och stabila hyresgäster. Tredje AP-fonden är majoritetsägare. Hemsös fastighetsbestånd består av cirka 350 fastigheter till ett totalt värde om drygt 42 miljarder kronor. Hemsö har sedan mars 2015 kreditbetyg A- från Standard & Poor´s.

Läs mer om Hemsö på Branschguiden


Skicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Skral sommarrea på fastighetsbörsen

Ekonomi/Finansiering Branschbolagens starka försommar på börsen har resulterat i att blott fem bolag handlas med substansrabatt. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus

Skral sommarrea på fastighetsbörsenHenrik Einarsson, chef på etableringsavdelningen, Business Region Göteborg, håller i föredraget Analys: Göteborgsregionen – nyckeltal och trender på Lokalmarknadsdagen den 27 augusti på Posthotellet.

Lokalmarknadsdagen 27/8: Göteborgsregionen – nyckeltal och trenderStina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa.

Nyfosa miljardköper av KlövernSLP bygger nytt åt Tojos Plast i Malmö.

SLP bygger åt befintlig hyresgäst i MalmöFastighetsbolagen dominerar på Stockholmsbörsen.

Fastigheter utgör nio procent av börsvärdetSergel Nova.

Intersport öppnar flaggskeppsbutik i Stockholm CBDGenom ett nytt arbetssätt ska byggstarterna kunna tidigareläggas i Göteborg.

Nytt arbetssätt ska ge tidigare byggstarter i GöteborgSerneke bygger på Hammarö.

Serneke bygger bostäder på HammaröFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Martin Svärd.

Cernera rekryterar vice vdRobert Ottestål går till Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg rekryterar från FabegeVectura bygger ett nytt äldreboende i Vallentuna, med Vardaga som hyresgäst.

Vectura utvecklar äldreboende i VallentunaParaduomo bygger eget kontor i Nykvarn.

Paradoumo bygger eget kontor i NykvarnMcDonalds öppnar i Bernstorp.

McDonalds öppnar i BernstorpVeteranpoolen hyr 333 kvadratmeter kontor av Sigillet i centrala Göteborg.

Veteranpoolen tecknar nytt hos SigilletCamilla Mattsson.

Camilla Mattsson ny hållbarhetschef hos ForsenCecilia Vestin startar nytt bolag.

Cecilia Vestin startar nytt bolag – blir partner med Therese Reinfeldt+ Plus
Skiss av det ursprungliga projektet.

Strandat brf-projekt stöps om – väcks till liv igenJacob Karlsson intervjuas på Fastighetsmarknadsdagen Skåne.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne: Jacob Karlsson – på väg till börsenSöderport, ägt av Jens Engwalls Nyfosa och David Mindus Sagax, köper av ägarbolagen.

Nyfosa och Sagax miljardflyttar till SöderportÅsa Andersson

Åsa Andersson får dubbla vd-tjänster
Se fler nyheter