Image

KF Fastigheter säljer Partille Port till Peab

Transaktioner KF Fastigheter säljer merparten av sitt fastighetsinnehav i Partille Port till Peab som sedan tidigare äger 50 procent av området. Partille Port är ett stadsutvecklingsprojekt i Partille kommun.
Publicerad den 10 December 2015
Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter. Bild: KF Fastigheter
Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter.

KF Fastigheter och Peab har sedan 2011 ägt området tillsammans och drivit utvecklingen av Partille Port.

– Vi är mycket nöjda över att sälja vår del av Partille Port till Peab, som är väl förtrogna med områdets utvecklingsplaner och potential. Affären ska ses i ljuset av KF:s strategi att renodla verksamheten och fokusera på dagligvaruhandeln. Försäljningen frigör såväl kapital som andra resurser för att fortsätta och förverkliga det nya KF, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter.

Partille Port kommer att bestå av cirka 800 bostäder, en sportarena och över 30 000 kvadratmeter handelsyta. Målet är att skapa en levande stadsdel där handelsområdet på ett naturligt sätt integreras med bostäder, arena och annan service. Bra kommunikationer och närheten till centrala Göteborg gör Partille Port till en förlängning av staden. Bostäderna planeras vara klara för en första inflyttning 2018.

– I Partille Port finns hela livet runt hörnet. Här skapar vi cirka 800 bostäder, en sportarena och över 30 000 kvadratmeter handelsyta. Målet är att skapa en levande stadsdel, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef på Peab Bostad.

KF Fastigheter kommer att behålla ett kvarter på cirka 8000 kvadratmeter där man planerar för handel. I samband med försäljningen blev det också klart att Coop flyttar till Partille Port och blir ny hyresgäst hos Peab. Under 2017 planerar Coop Väst att öppna en butik på 3 500 kvadratmeter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige