Image

KF Fastigheter och RED i samarbete i Gävle

Handel RED (Rico Estate Development) och VVAB (Valbo Volymhandel, samägt mellan KF Fastigheter och Konsum Gävleborg) har ingått ett samarbetsavtal avseende den fortsatta utvecklingen av den norra delen av handelsområdet Valbo Köpstad i Gävle.
Publicerad den 25 April 2014

Handelsområdet omfattar närmare 30 000 kvadratmeter nya handelsytor och väntas kunna utvecklas etappvis under de närmaste tre till fem åren. RED för just nu diskussioner med hyresgäster som tillsammans inrymmer drygt 20 000 kvadratmeter.

- Vi på RED har nischat oss mot externa handelsfastigheter där vi dels arbetar med egen utveckling av externa volymhandelsfastigheter, samt uthyrning och asset management av motsvarande typ av objekt. Valbo i Gävle har en lång historik av stark externhandel där många av marknadens starkaste handelsaktörer finns representerade. Vi bedömer att Valbo har den rätta strukturen som befäster området som det långsiktiga starka handelsområdet i Gävleborg. Den södra delen av Valbo, Valbo Köpstad, har i likhet med Birsta i Sundsvall genomgått en period av expansion, där vi är övertygade om att vi kan få förtroendet av marknadens aktörer att sammansätta handelsplatsen på ett sådant sätt att det ytterligare befäster området som den mest attraktiva handelsplatsen i Gävleborg. Vi ser fram emot ett fruktsamt samarbete med VVAB, Ronald Rico på RED.

Ämnen

RED - Rico Estate Development på Branschguiden

RED är ett privat fastighetsutvecklingsbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter. Bolaget arbetar uteslutande med externa handelsplatser så kallade Retail Parks och har specialiserat sig inom detta område.

"RED's mål är att fortsätta vara fastighetsmarknadens främsta aktör inom segmentet Retail Parks"

Bolaget utvecklar, hyr ut, investerar i och förvaltar varje enskilt investeringsobjekt. Investeringarna sker dels i egna projekt och erbjuder också saminvesteringar genom så kallade Operating partner strukturer. Målsättningen är att alltid säkra ett långsiktigt ägan...

Läs mer om RED - Rico Estate Development på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY