Image
Karl Persson.
Karl Persson. Bild: Roc Properties

Karl Persson återvänder till Cushman & Wakefield – blir vd för Sverige

Bolag Cushman & Wakefield har återanställt Karl Persson som vd för Sverige. Han återvänder till Cushman & Wakefield efter en kort period på Roc Properties.
Publicerad den 22 Juni 2022

Karl Persson, som återvänder till företaget i oktober/november, har tidigare haft vd-rollen mellan 2018 och 2021, då han bland annat framgångsrikt byggde upp ett marknadsledande svenskt transaktionsteam. Han påbörjade sin första vända på Cushman & Wakefield 2017 och har mer än 20 års erfarenhet av transaktionsrådgivning.

Karl Persson kommer att överta vd-rollen från Marie Cronström, som varit interim-vd och kommer att vara det tills Karl Persson återvänder. Efter det kommer hon att övergå i en deltidsroll under våren, innan hon går i pension nästa sommar.
– Det är fantastiska nyheter för våra svenska kollegor och kunder att Karl återvänder till företaget. Förutom att vara en erfaren senior transaktionsrådgivare och företagsledare, känner Karl Cushman & Wakefield utan och innan och kommer sömlöst att kunna återta ansvaret från Marie när han går tillbaka till företaget, säger Colin Wilson, Chief Executive, EMEA, Cushman & Wakefield.
– Jag är väldigt glad över möjligheten att återvända till Cushman & Wakefield för att leda ett enastående team. Det är en fascinerande tid inom branschen och Cushman & Wakefields lokala, regionala och globala plattform är idealiskt utrustad för att stödja kunder att navigera genom förändringsperioden både i Sverige och över hela Norden, säger Karl Persson, tillträdande Sverigechef, Cushman & Wakefield.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige