Image

Kamprad: "Jag visste ingenting"

JURIDIK I går förhördes Ingvar Kamprad i Lausanne om sin inblandning i Ikeabolagens fastighetshärva. Han menade att han inte hade speciellt stor inblick i det polska projektet. Svensson-sidan gick till hårt motangrepp.
Publicerad den 23 Oktober 2008

Bakgrunden är att affärsmannen Ingemar Svensson och hans bolag menar att de har rätt till 27,5 procent av Inter Ikeas projekt Swedecenter i Polen.

Förhöret i går gällde Kamprads inblandning i projektet.

- Vad gäller Swedecenter hade jag ingen funktion alls, svarade Kamprad och angav att han trodde han var styrelseledamot i Inter Ikea, enligt Realtid.se.

Domaren frågade vad han visste om det avtal som gjordes upp mellan Inter Ikeas fastighetsbolag Vastint Holding och Swedecenter.
- Ingenting, svarade Kamprad, enligt Realtid.se.

Svensson-sidan visade senare upp ett handskrivet brev som Kamprad skulle ha skrivit – om just Swedecenter och kopplingarna till Svensson.

Kamprad menade att han inte kunde komma ihåg det eftersom han skriver upp emot 30 brev om dagen.

Brevet var en återkoppling till tidigare korrespondens och inleds med att Kamprad skriver att Svenssons tidigare brev i saken inte var någon rolig läsning, snligt Realtid.se.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de bästa fastighetsaktierna

Bolag Frida Bratt som är sparekonom och expert på Nordnet ger sin syn på marknaden för Fastighetssverige. Här är de populäraste aktierna i branschen nu. Och det här tror hon om kontorsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY