Image
Kvarteret Tändstickan.
Kvarteret Tändstickan. Bild: Skanska

KAB köper för en halv miljard i Göteborg

Transaktioner KAB Fastigheter förvärvar hyresrätterna i kvarteret Tändstickan i Göteborg av Skanska för 530 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Januari 2020

Projektet omfattar totalt 162 hyreslägenheter, lokaler i markplan samt garage. Byggstarten är planerad till det första kvartalet 2020 och beräknas vara inflyttningsklart under våren 2022.
Tändstickan är ett expansivt område med goda kommunikationer som växer fram mellan Göteborg och Mölndal. Området har fått namnet Tändstickan eftersom en tändsticksfabrik låg här fram till 1930-talet. Här bygger man nu en levande blandstad med kontor, restauranger, service och bostäder.
– Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva ytterligare ett bostadsprojekt i ett attraktivt område och ett strategiskt bra läge för vår förvaltning. Vi ser fram emot samarbetet med Skanska och hoppas på fler gemensamma projekt i framtiden, säger Johan Andersson, koncernchef för KAB Fastigheter.
– Kallebäck är ett utmärkt exempel på hur Skanska som samhällsbyggare kan utveckla en blandstad med arbetsplatser och bostäder, hyresrätter och bostadsrätter, nära kollektivtrafik. Vi är mycket glada att över att kunna uppföra detta projekt i ett attraktivt läge i samarbete med en stark och långsiktig motpart som KAB Fastigheter, säger Britta Cesar Munck, regionchef Hyresbostäder, Skanska Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Common grounds tar nästa coworking-steg – lanserar app

Bolag Snabbväxande coworkingportalen Common grounds tar nästa steg i sin expansiva utvecklingsresa och lanserar en app som kopplar samman företag med de outnyttjade arbetsplatser som finns tillgängliga på coworking-scenen. Bakom det unga startupbolaget står bland annat Fredrik Henningsson, som berättar mer om satsningen och bolagets snabba tillväxtresa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY