Image
Kvarteret Tändstickan.
Kvarteret Tändstickan. Bild: Skanska

KAB köper för en halv miljard i Göteborg

Transaktioner KAB Fastigheter förvärvar hyresrätterna i kvarteret Tändstickan i Göteborg av Skanska för 530 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Januari 2020

Projektet omfattar totalt 162 hyreslägenheter, lokaler i markplan samt garage. Byggstarten är planerad till det första kvartalet 2020 och beräknas vara inflyttningsklart under våren 2022.
Tändstickan är ett expansivt område med goda kommunikationer som växer fram mellan Göteborg och Mölndal. Området har fått namnet Tändstickan eftersom en tändsticksfabrik låg här fram till 1930-talet. Här bygger man nu en levande blandstad med kontor, restauranger, service och bostäder.
– Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva ytterligare ett bostadsprojekt i ett attraktivt område och ett strategiskt bra läge för vår förvaltning. Vi ser fram emot samarbetet med Skanska och hoppas på fler gemensamma projekt i framtiden, säger Johan Andersson, koncernchef för KAB Fastigheter.
– Kallebäck är ett utmärkt exempel på hur Skanska som samhällsbyggare kan utveckla en blandstad med arbetsplatser och bostäder, hyresrätter och bostadsrätter, nära kollektivtrafik. Vi är mycket glada att över att kunna uppföra detta projekt i ett attraktivt läge i samarbete med en stark och långsiktig motpart som KAB Fastigheter, säger Britta Cesar Munck, regionchef Hyresbostäder, Skanska Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige