Image
Johan Knaust vd för K2A.
Johan Knaust vd för K2A. Bild: Nasdaq/K2A

K2A upp nästan tio procent i öppningen

Bolag K2A:s stamaktie handlas på drygt 77 kronor några minuter efter öppning på bolagets första börsdag, upp nio procent jämfört med teckningskursen på 71 kronor.
Publicerad den 20 Juni 2019

Intresset för K2A:s erbjudande har varit mycket stort, både bland institutionella investerare och bland allmänheten i Sverige. Erbjudandet har således övertecknats och vidare tillfört bolaget cirka 2 400 nya stamaktieägare.

Priset per B-aktie var 71 kronor, motsvarande ett värde av samtliga utestående stamaktier före Erbjudandet i K2A om sammanlagt cirka 909 miljoner kronor.
Johan Knaust, vd och grundare av K2A:
– Vi är glada över att både institutionella investerare och privatsparare visat stort intresse för att teckna stamaktier i K2A. För oss är det ett bevis på att kapitalmarknaden ser potentialen i ett grönare fastighetsalternativ. Vi ser fram emot att fortsätta skapa lönsam hållbar utveckling och leva upp till såväl befintliga som nya aktieägares förväntningar.

Johan Thorell, styrelseordförande i K2A:
– Johan Knaust och teamet på K2A har lagt grunden till en ledande och nyskapande utvecklare och förvaltare av studentbostäder och yteffektiva hyreslägenheter. Bolaget har en stark affärsmodell, en lovande affärsplan och goda framtidsutsikter. Vi välkomnar alla nya aktieägare i bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning. <br /> <br /> K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter. <br /> <br /> K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda studentbostäder i Lund, Växjö, Karlstad och Sundsvall.<br /> <br /> K2A och Svenska Studenthus vill förändra den svenska fastighetsbranschen. Med kundinsikter och data i fokus bygger vi moderna och funktionella bostäder i trä. Vi har hållbarhet i tanken i allt vi...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY