K2A till börsen – nyemitterar och säljer befintliga aktier

Johan Knaust, vd för K2A. Bild: K2A
Johan Knaust, vd för K2A.

Publicerad den 27 Maj 2019

Skicka till e-post

Bolag K2A, vars preferensaktier är noterade på First North Premier, noterar nu sina B-aktier på Nasdaq Stockholm. Bolaget nyemitterar för 230 miljoner kronor och befintliga aktier för 70 miljoner säljs.
Första handelsdag planeras till den 20 juni.

Länsförsäkringar Fonder och SEB Investment Management har, med förbehåll för vissa sedvanliga villkor, åtagit sig att förvärva B-aktier i erbjudandet till ett totalt belopp om högst 150 miljoner kronor upp till ett sammanlagt värde på samtliga utestående stamaktier i bolaget före nyemissionen om cirka 910 miljoner kronor. Dessa åtaganden motsvarar totalt cirka 50 procent av det avsedda erbjudandet.
I samband med noteringen säljer vd Johan Knaust och styrelseledamoten Ludwig Holmgren aktier för cirka 70 miljoner kronor.
Fullständig information om villkoren i det avsedda erbjudandet kommer att beskrivas i ett prospekt som förväntas att offentliggöras omkring den 10 juni 2019.
I samband med noteringen flyttas K2A:s preferensaktier till Nasdaq Stockholm.

Carnegie Investment Bank AB och Swedbank AB har anlitats som global coordinators och joint bookrunners i samband med erbjudandet.
Johan Knaust, vd och grundare av K2A:

– Att K2A nu noterar bolagets B-aktier är en viktig milstolpe i bolagets historia. Vi är väldigt stolta över det stora intresse vi mött från investerare – det visar inte minst att kapitalmarknaden ser potentialen i ett grönare fastighetsalternativ. Vi ser fram emot att fortsätta skapa lönsam hållbar utveckling och leva upp till nya aktieägares förväntningar.

Johan Thorell, styrelseordförande i K2A:
– Johan Knaust och hans team på K2A har lagt grunden till en ledande och nyskapande utvecklare och förvaltare av studentbostäder och yteffektiva hyreslägenheter. Bolaget har en stark affärsmodell, en lovande affärsplan och goda framtidsutsikter. Noteringen av stamaktien på Nasdaq Stockholm kommer att ge K2A ytterligare stöd och finansiella resurser för att fortsätta leverera tillväxt och skapa aktieägarvärde.

K2A om bakgrund och motiv:
"K2A:s preferensaktie är sedan den 2 april 2015 upptagen till handel på Nasdaq First North Premier och Bolagets ambition har även varit att notera Bolagets B-aktier som ett nästa steg i Bolagets utveckling. En notering av Bolagets B-aktier på Nasdaq Stockholm väntas öka förutsättningarna för att ytterligare bredda Bolagets aktieägarbas samt förbättra och effektivisera tillgången till den svenska kapitalmarknaden, vilket bedöms främja K2A:s fortsätta tillväxt och utveckling. Utöver detta bedöms en notering på Nasdaq Stockholm öka kännedomen om Bolaget och dess verksamhet, vilket förväntas stärka K2A:s profil gentemot hyresgäster och kommuner samt underlätta Bolagets övriga värdeskapande, såsom dess kvalitets- och hållbarhetsarbete. K2A avser att använda nettolikviden från nyemissionen för att delfinansiera fortsatt tillväxt genom huvudsakligen projektutveckling och nyproduktion av hyresbostäder, studentbostäder och samhällsfastigheter för långsiktigt eget ägande och förvaltning samt öka Bolagets tillgång till bygglovsbeviljad mark för en än mer effektiv nyproduktion, ökat kapacitetsutnyttjande och jämnare flöde av produktionsstartade och färdigställda hyresbostäder."


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenK2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda studentbostäder i Lund, Växjö, Karlstad och Sundsvall.

K2A och Svenska Studenthus vill förändra den svenska fastighetsbranschen. Med kundinsikter och data i fokus bygger vi moderna och funktionella bostäder i trä. Vi har hållbarhet i tanken i allt vi...

Läs mer om K2A på Branschguiden


Skicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Bostäder drar ut på tiden – nu vill politisk trio sätta press på byggherrarna

Bostäder Vill klargöra hur spräckta tidsplaner och försenade projekt påverkar bolagens chanser till framtida markanvisningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
Anna Marand, Hemsö, Mikael Lundström, Svefa och Sara Östmark, Stenvalvet diskuterar affärsmöjligheter i samhällsfastigheter på Branschens mötesplats i Göteborg den 27 augusti på Posthotellet.

Lokalmarknadsdagen 27/8: Samhällsfastigheter – affärsmöjligheter i snabbväxande segmentAnna Alsborger.

Hemfosa köper för 650 miljoner kronorAnders Nissen, vd för Pandox.

Pandox miljardköper i TysklandEn av de åtta fastigheter som går under klubban i höst.

Jätteauktion att vänta i MalmöBoklok bygger radhus i Rosengård.

Boklok bygger radhus i RosengårdPostnord flyttar tillbaka till Tomteboda.

Postnord flyttar tillbaka till TomtebodaSolna Business Park ska kompletteras med bostäder.

Nya bostadskvarter i Solna Business ParkAreim har skrivit kontrakt med två restauranger i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan i Stockholm.

Nya restauranger till Areim på KungsholmenFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Henrik Melder ansluter till Hemfosa, med Caroline Arehult som vd.

Hemfosa värvar Norgechef från EntraKatarina Holmgren går till HSB.

HSB rekryterar från BonnierKjell Stenudd ansluter till Altura, ägt av NREP, med Stefan Wallander som Sverige-vd.

Kjell Stenudd till NREP:s AlturaWihlborgs har ny fyllt hela projektet Origo i Hyllie.

Wihlborgs fyller Hyllieprojekt med stor uthyrningAhlsell flyttar nästa år in i nya lokaler hos Klövern i Norrköping.

Ahlsell flyttar inom Klövern i NorrköpingAdvokatfirman Lindahl tar i år Skutan Mathilda af Mollösund till Almedalen.

Lindahl gör hållbarhetsresa – seglar till AlmedalsveckanSofia Petzelius, vd och partner på New Property Retail & Development.

Rivstart för New Property Retail & Development – flera uthyrningar+ Plus
Föreslagen ny utformning av taket över Nordstanstorget.

Så blir nya Nordstan+ Plus
Fredrik Lidjan (Magnolia Bostad), Eva Landén (Corem) och Hans Wallenstam (Wallenstam).

Här är branschens mest jämställda ledningsgrupperAnna Breman analyserar makroläget på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 4 september.

Fastighetskvinnan: Anna Breman analyserar makrolägetWorkplace Oo.

Skanska miljardsäljer i OsloColliers har agerat säljrådgivare i en sale and leaseback-affär med fyra logistikfastigheter.

Fyra industrifastigheter i sale and leaseback-affär
Se fler nyheter