Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A köper i Sundsvall

Transaktioner K2A förvärvar samhälls- och bostadsfastigheter i Sundsvall.
Publicerad den 28 Maj 2021
K2A köper i Sundsvall. Bild: K2A
K2A köper i Sundsvall.

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva del av fastigheterna Sidsjö 2:41 och Sidsjöhöjden 14 i Sundsvall från Sidsjö Fastigheter, med tillträde den 1 juli 2021. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 254 miljoner kronor och hyresvärdet uppgår till cirka 16 miljoner kronor på årsbasis. Efter förvärvet äger K2A en central och attraktiv projekt- och fastighetsportfölj i Sundsvall med närmare 540 bostäder samt en samhällsfastighet med kommunal grund- och förskola och vårdcentral.

De förvärvade fastigheterna ligger i stadsdelen Sidsjö vilket är ett populärt bostadsområde cirka tre kilometer söder om Sundsvalls centrum och innehåller totalt fyra byggnader, varav huvuddelen har totalrenoverats under 2010-talet. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till cirka 11 680 kvadratmeter varav 3 280 kvadratmeter bostadsyta fördelat på 63 kooperativa hyresbostäder och resterande 8 400 kvadratmeter utgörs av samhällsfastigheten med i huvudsak kommunal grund- och förskola och vårdcentral. Transaktionen inkluderar även en bostadsbyggrätt om 3 200 kvadratmeter BTA. Samtliga byggnader kommer att miljöcertifieras med Miljöbyggnad iDrift.
– Vi är mycket glada över att vi nu genomfört ytterligare ett förvärv i Sundsvall som är en av landets större kommuner med Sveriges åttonde största lärosäte, Mittuniversitetet. Efter förvärvet har vi uppnått en förvaltningsvolym som skapar skalfördelar och gör det möjligt för oss att anställa egen personal för att serva våra hyresgäster, kommentarer Johan Knaust, vd på K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här kan fastighetsbolagen hjälpa våldsutsatta kvinnor

Bolag K-Fastigheter var först. Nu har Olov Lindgren, Slättö, Sveaviken, Magnolia Bostad och Holmströmgruppen anslutit – tillsammans med stiftelsen Her House får våldsutsatta kvinnor förtur i lägenhetsköerna. – De flesta fastighetsbolagen reagerar på samma sätt; när de förstår att behovet är så stort är det en självklarhet för dem att hjälpa till, säger Lovisa Löwenborg, en av stiftelsens grundare, som hoppas att kommuner och även banker kan ta in den här delen av social hållbarhet i sina parametrar i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY