Image
Hydra.
Hydra. Bild: LINK Arkitektur

K2A ingår samarbete med Akademiska Hus i Uppsala

Bolag Svenska Studenthus AB, ett dotterbolag till K2A, har ingått ett samarbetsavtal med Akademiska Hus i Uppsala. Samarbetet går ut på att K2A kommer att stå för uthyrning och förvaltning av de 108 nya bostäderna på Campus Ultuna som Akademiska Hus nu håller på att färdigställa.
Publicerad den 14 April 2020

För lite drygt ett år sedan påbörjade Akademiska Hus bygget av 108 nya lägenheter på Ultuna som ska ge 132 studenter och forskare ett campusnära boende. Satsningen ska stärka Uppsalas attraktivitet som studentstad och bidra till Sveriges lantbruksuniversitets arbete med att nå sitt uppskattade studentbostadsbehov i Ultuna för de kommande åren - att fördubbla antalet studenter inom en tioårsperiod. För att kunna förverkliga det målet bedömer lärosätet att man behöver cirka 250-300 nya student- och forskarbostäder på Campus Ultuna. Lägenheterna förväntas vara klara under sommaren och planerad tillträdesdag är den 1 augusti 2020.
– Akademiska Hus bidrar med tusentals nya studentbostäder runt om i landet för att stärka lärosätenas konkurrenskraft och skapa mer levande campus under dygnets alla timmar. Vi ser fram emot att samarbeta med K2A vad gäller uthyrning och förvaltning för bostäderna på Campus Ultuna, säger Susanne Malmgren, chef för studentbostäder Akademiska Hus.

Fastigheten har, liksom K2A:s övriga studentbostadsbestånd, höga hållbarhetsambitioner. Hydra, som fastigheten heter kommer att utrustas med en solcellsanläggning med kapacitet att producera mer än 59 000 kWh hållbar energi per år.
– Vi är glada över detta samarbete med en av Sveriges största fastighetsägare som delar våra höga hållbarhetsambitioner. Vårt mål är att vara rikstäckande och vi kommer i och med detta att kunna förmedla studentbostäder i ytterligare en viktig studentstad, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige