Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Bild: K2A.

K2A bygger 100 studentbostäder i Växjö

Transaktioner K2A Fastigheter förvärvar via bolag fastigheten Trädan 27 i Växjö. Säljare är den privata fastighetsutvecklaren Scanprop Invest.
Publicerad den 5 Mars 2021

Total förvärvskostnad uppgår till cirka 12 miljoner kronor. Avsikten är att på fastigheten bygga 100 studentbostäder om totalt cirka 2 200 kvadratmeter BOA med planerad byggstart till slutet av 2021.

Fastigheten ligger centralt i Växjö i villastadsdelen Öster cirka 1,5 km öster om Växjö Central samt 3,5 kilometer norr om Linnéuniversitetet.

Lägenheterna kommer vara Svanencertifierade och produceras i trä och miljövänliga material.
– Växjö har under den senaste treårsperioden haft en betydligt starkare befolkningsutveckling än genomsnittet i Sverige och det råder underskott på såväl student- som hyreslägenheter. Linnéuniversitetet i Växjö är dessutom Sveriges femte största lärosäte, vilket innebär att Växjö passar väl in i vårt dotterbolag Svenska Studenthus strategi om att bli rikstäckande i Sverige, säger Johan Knaust, vd för K2A.

Efter förvärvet uppgår K2A:s fastighets- och projektportfölj i Växjö till cirka 760 hyres- och studentbostäder, varav 190 bostäder är under förvaltning. Samtliga fastigheter beräknas i slutet av 2023 vara färdigställda och under förvaltning, med en uthyrningsbar area om totalt cirka 33 300 kvadratmeter och förväntade årliga hyresintäkter om 62 miljoner kronor.

K2A avser att finansiera förvärvet genom eget kapital.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige