Image
Jacob Karlsson.
Jacob Karlsson. Bild: Axel Ohlsson

K-Fastigheter köper utvecklingsfastighet i Helsingborg

Transaktioner K-Fastigheter har ingått avtal med Belebro om förvärv av fastigheten Helsingborg Viktoria 22 i Helsingborgs kommun. Detaljplan för fastigheten har vunnit laga kraft och K-Fastigheter avser att bygga cirka 75 lägenheter i koncernens egenutvecklade Lamellhus.
Publicerad den 2 Juni 2021

K-Fastigheter har ingått avtal om förvärv av fastigheten Helsingborg Viktoria 22 i stadsdelen Tågaborg i norra Helsingborg. På fastigheten finns i dag en Ica-butik med hyreskontrakt fram till 30 juni 2023. Underliggande totalt fastighetsvärde uppgår till 28 miljoner kronor. Förväntad bruttoarea (BTA) byggrätt ovan mark uppgår till cirka 4 800 kvadratmeter.
– Vi har köpt en fastighet i ett av Helsingborgs mest attraktiva lägen och i en kommun där K-Fastigheter har en stark position. Vi bedömer att intresset är stort för våra lägenheter och vi kommer att bygga ett hus som till fullo utnyttjar fastighetens potential, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och transaktionen finansieras genom befintlig kassa. K-Fastigheter tillträder samtliga aktier i Grundbulten 50459 AB (under namnändring till Helsingborg Viktoria 22 Fastighets AB), ägare till Helsingborg Viktoria 22, per 1 juli 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

De vinner prestigeuppdrag när börsjätten bygger höghus

Bygg/Arkitektur Skanska siktar på 30 000 kvadratmeter förtätning med kongresscenter och hotell i centrala Lund. Läs om vilket kontor som står bakom det vinnande arkitektförslaget och se bilder på det ambitiösa projektet i direkt anslutning till Lund C.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY