Image
Jacob Karlsson.
Jacob Karlsson. Bild: Axel Ohlsson

K-Fastigheter köper för att bygga mer i Kristianstad

Transaktioner K-Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Hammar 9:197 på det populära C4-området i Kristianstad. Bedömningen är att tomten är lämplig för byggnation två Punkthus med cirka 48 lägenheter och uthyrningsbar area om 3 101 kvadratmeter.
Publicerad den 31 Mars 2020

K-Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av aktierna i Fastigheten i Hammar 9:197 AB. Det förvärvade bolaget har tecknat markanvisningsavtal med Kristianstads kommun avseende fastigheten Hammar 9:197. Säljare är Christianstads Fastighets AB och preliminär köpeskilling för aktierna i Fastigheten i Hammar 9:197 AB uppgår till 1,3 miljoner kronor samt 2 000 kronor per kvadratmeter bruttototalarea (BTA) byggrätt till Kristianstads kommun.
– Genom förvärvet får vi tillgång till ett område i direkt närhet till våra befintliga och nyligen uppförda bostadshus på Hammar, intill C4 shopping-område. Befintligt markanvisningsavtal möjliggör för oss att bygga två av våra Punkthus i sex våningar, säger Åsa Fredin, affärsområdeschef för K-Fastigheter Projektutveckling.
– Vi planerar att omgående börja arbeta med bygglovshandlingar och räknar preliminärt med 48 bostäder. Extra kul är att vi kan bygga Punkthus på Hammarområdet där vi sedan tidigare uppfört 123 bostäder i våra andra koncepthus, Låghus och Lamellhus, med gott resultat, fortsätter hon.

Transaktionen finansieras genom befintlig kassa och K-Fastigheter tillträder aktierna den 31 mars 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY