Image
K-Fastigheter genomför två förvärv i Växjö.
K-Fastigheter genomför två förvärv i Växjö.

K-Fastigheter gör dubbla förvärv i Växjö

Transaktioner K-Fastigheter, ägt av Jacob Karlsson och Erik Selin, köper nästan 250 lägenheter av Borohus och Skanska.
Publicerad den 20 Juni 2019

K-Fastigheter köper ett projekt med 171 lägenheter i området Folkparken – fastigheterna Växjö Örnen 33+34 av Borohus, som ingår i Västkuststugan-koncernen. Lägenheterna som just nu är under uppförande av Peab tillträds i två etapper, med första etappen om 70 lägenheter vid halvårsskiftet 2020 och andra etappen om 101 lägenheter under första kvartalet 2021.

Fastigheterna har en uthyrningsbar bostadsyta om cirka 13 000 kvadratmeter och fastighetsvärdet i transaktionen uppgår till 480 miljoner kronor. Efter genomfört förvärv har K-Fastigheter totalt tre fastigheter med 295 hyreslägenheter i Växjö.

– Folkparken har ett attraktivt läge i Växjö och vi ser fram emot att inom kort kunna erbjuda fler hyresrätter med hög kvalitet i denna tillväxtort, säger Niklas Larsson, chef för K-Fastigheters affärsområde Förvaltning.

Det samlade hyresvärdet vid färdigställt projekt uppgår till 23,8 miljoner kronor. Driftnettot uppgår till 20 miljoner kronor, mätt i årstakt.

K-Fastigheter köper även en fastighet med 67 hyreslägenheter i Växjö Vikaholm av Skanska Hyresbostäder.

K-Fastigheter köper Nocken 2 med en uthyrningsbar bostadsyta om 3 795 kvadratmeter. Tillträde sker i mitten av december 2019.

Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 114 miljoner kronor. Fastigheterna är byggda 2018 och fullt uthyrda med ett årligt hyresvärde uppgående till omkring 6,5 miljoner kronor. Driftnettot uppgår till 5,4 miljoner kronor, mätt i årstakt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige