Image
Jacob Karlsson.
Jacob Karlsson. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter får bygglov för sitt nya kommersiella koncept

Bolag K-Fastigheters egenutvecklade koncept för kommersiella hyresgäster har erhållit bygglov. Byggnation bedöms kunna starta under andra kvartalet 2022 och vara färdigställd vid årsskiftet 2023/2024.
Publicerad den 24 Maj 2022

K-Fastigheter har fått sin bygglovsansökan för koncernens nya konceptbyggnad K-Kommersiellt godkänd. Byggnaden kommer att omfatta cirka 8 000 kvadratmeter bruttoarea och byggas på en central plats i Hässleholms centrum. Fastigheten är ett pilotprojekt för kommersiella hyresgäster som vill ha flexibel kontorsmiljö, men även för verksamheter som vänder sig till dem som bor i kommunen, som exempelvis restaurang och träningslokaler.
– Vi är väldigt glada över att ha beviljats bygglov för vårt första hus som ska byggas enligt vårt koncept K-Kommersiellt. Platsen är en av de mest attraktiva i centrala Hässleholm, med korta avstånd till handel och kommunikation. Vi kommer att kunna samla en stor del av koncernens verksamhet på en plats, vilket gör oss mer effektiva och attraktiva som arbetsgivare, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.

Bland de första hyresgästerna finns K-Fastigheters egen verksamhet och fastigheten bedöms vara fullt uthyrd i god tid före färdigställande. Byggnation bedöms kunna starta under andra kvartalet 2022 och vara färdigställd vid årsskiftet 2023/2024. Konceptet ska utvärderas inför en eventuell lansering i fler orter.
– K-Kommersiellt blir vårt fjärde koncepthus och vi har utnyttjat vår kompetens i hela koncernen för att nå en kostnadseffektiv byggnation. K-Fastigheter är och kommer förbli ett bostadsbolag och behåller vårt operativa mål om att minst 80 procent av hyres­intäkterna ska vara bostadsrelaterade. Om konceptet faller ut i enlighet med våra förväntningar kan vi i framtiden, i mindre skala, utveckla K-Kommersiellt i storstads­områden, primärt Stockholm, Göteborg och Malmö, kommenterar Jacob Karlsson.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Blackrock: "Vi tittar på både stora portföljaffärer och enskilda tillgångar i hela Norden"

Bolag Blackrock tog nyligen sitt första steg på den heta nordiska logistikmarknaden. Efter affären med Kilenkrysset berättar Thorsten Slytå, Nordenchef på Blackrock, för Fastighetssverige om vilka nya förvärv de letar efter på de nordiska marknaderna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige