Image
Jacob Karlssons K-Fastigheter blir delägare i PVS Mark & Va.
Jacob Karlssons K-Fastigheter blir delägare i PVS Mark & Va. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter blir delägare i bolag inom mark och anläggning

Bolag K-Fastigheter har tecknat avtal om att bli hälftenägare i markentreprenadbolaget PVS Mark&Va. Genom förvärvet stärks K-Fastigheters verksamhet inom projektutveckling och byggnation.
Publicerad den 19 Maj 2021

Från 31 maj kommer K-Fastigheter att äga 50 procent ett bolag med ett 20-tal medarbetare och en beräknad årsomsättning för 2021 om 70 miljoner kronor.
– Vi har anlitat PVS i många av våra projekt och vet att det är engagerade ägare och medarbetare i bolaget. Just nu är de verksamma i samtliga våra danska projekt, säger Eric Johansson, affärsområdeschef för K-Fastigheter Bygg.
– Tillsammans kan vi säkra tillgång till kompetens och utveckling inom de viktiga tidiga faserna av ett byggprojekt. Det handlar om mark- och grundanalys, projektering och utförande av markanläggning till våra koncepthus.

– Genom att ingå i ett samarbetet med K-Fastigheter säkerställer PVS sin vision om att blir en ledande mark- och maskinanläggningsentreprenör samtidigt som jag vet med mig att vi tillsammans med K-Fastigheter kommer att skapa goda synergieffekter, säger Gadaf Peci, vd för PVS och fortsätter:
– Jag citerar Jacob Karlsson från andra sammanhang, detta är "bara början på början".

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige