Image
Bild: Junior Living

Junior Living bygger i Uppsala – ritat av Andreas Martin-Löf

Bostäder Bostadsutvecklaren Junior Living – som bygger ytsmarta, designade lägenheter med kort och effektiv produktionstid – fokuserar nu på Uppsala med sitt nya projekt Solitär i Luthagen.
Publicerad den 29 April 2021
Bild: Junior Living

Solitär är ett hus helt skapat efter nya tidens behov, där man bor ytsmart i sin lägenhet men delar på stora gemensamma ytor. Huset inrymmer 107 bostadsrätter (1:or och 2:or), samtliga med egen balkong eller altan. I Solitärs entré möts man av en lounge/café och på taket med utsikt över Uppsala får de boende extra utrymme i form av en inglasad takterass med stationer för hemmakontor och studier både utomhus och inomhus. Garageplanet har med sitt hållbarhetstänk anpassats efter ett aktivt cykelliv med verkstad att laga cykeln i och många platser för elbilar.

Här finns även en tvättstuga med tillhörande lounge att umgås i. Den stora trädgården har dessutom grillplatser, yogadäck och utegym.

Arkitekten bakom Solitär, Andreas Martin-Löf är en av de starkast lysande stjärnorna på arkitekthimlen. Ung, progressiv och med en vilja att skapa ytsmarta och väldesignade lägenheter till unga.

– Redan när jag studerade på KTH Arkitektur började jag intressera mig för bostadsbyggande och hur det kan utvecklas. Under mina första år som praktiserande arkitekt märkte jag dock hur oerhört konservativa de stora svenska byggbolagen är när det kommer till bostadsproduktion. Det var därför självklart för mig att vara med och utveckla koncept för effektiva smålägenheter. Att medverka till att fler, mindre och billigare, lägenheter produceras känns oerhört angeläget för mig, säger Arkitekt Andreas Martin-Löf.

Inflytt i Brf Solitär planeras redan till kvartal 2, 2022. För att kunna uppleva känslan i sin framtida lägenhet finns en fullutrustad visningslägenhet placerad på byggplatsen i Luthagen, Uppsala.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige