Image
Jula öppnar varuhus i Reso.
Jula öppnar varuhus i Reso. Bild: Jula

Jula öppnar varuhus i Reso

Bolag I början av 2023 slår den svenska hemmafixarkejdan Jula upp sina portar i Åboregionen. Efter Vasa blir Reso den andra staden i Finland där Jula öppnar varuhus. Etableringen skapar omkring 20 nya arbetstillfällen i regionen. E-handeln öppnar redan i höst.
Publicerad den 2 Augusti 2022

– Vi har längtat länge efter att få öppna varuhus i Åboregionen och det känns fantastiskt kul att vi äntligen har hittat ett läge som passar oss. Jula kommer att vara perfekt beläget i Reso, i det spännande och expansiva shoppingområdet på Itäniityntie nära Ikea, säger Jaakko Soini, landschef för Jula i Finland.

Jula är en svensk hemmafixarkedja som erbjuder ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Familjeföretaget, som grundades 1979, omsätter omkring en miljard euro och har i dag varuhus och e-handel i Sverige, Norge och Polen. Finland blir alltså det fjärde landet som Jula etablerar sig i.

– Vi säljer produkter till låga priser och av god kvalitet, både från vårt eget varumärke och från andra välkända tillverkare. Få andra varuhus i Finland erbjuder hemmafixare en sådan bredd under ett och samma tak, säger Jaakko Soini.

Julavaruhuset i Raisio blir 2 700 kvadratmeter stort med ett sortiment på cirka 15 000 artiklar. Etableringen skapar omkring 20 nya arbetstillfällen i regionen och rekryteringen av medarbetare påbörjas under hösten. Under hösten lanserar Jula även sin e-handel på den finska marknaden.

– Vi är övertygade om att Julas lågpriskoncept kommer att passa mycket bra på den finska marknaden. Många finländare älskar att fixa saker hemma och jag hoppas att ett besök i vårt varuhus eller på vår hemsida ska inspirera dem till att göra ännu mer, säger Jaakko Soini.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige