Image

Jula öppnar varuhus i Norrtälje

Uthyrning I morgon slår Jula upp portarna för ett nytt varuhus i Norrtälje. Det blir Julas 82:a varuhus totalt och det 44:e i Sverige.
Publicerad den 16 September 2015
Annons
Image

– Äntligen är det dags för Norrtälje. Vi har sökt efter ett bra läge i många år och nu känns det helt rätt att öppna på Norrteljeporten, ett nytt, spännande och expansivt handelsområde som kommer att utvecklas ytterligare med vår etablering. Det blir en tydlig destination, säger Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare.

Etablering i Norrtälje är ett led i Julas långsiktiga expansionsstrategi.

– Vi satsar nu stort och stärker vår position ytterligare på den svenska marknaden. Öppningen i Norrtälje är den första av tre varuhusöppningar i Sverige under hösten. De andra två är Stallsiken i Skövde och Väla i Helsingborg, säger Joachim Frykberg, vd på Jula AB.

Julas nya varuhuschef i Norrtälje, Michael Kåsjö, har rekryterats internt och har jobbat på andra varuhus inom Jula sedan 2006.

– Det känns fantastiskt att vi nu äntligen kommer till Norrtälje. Sedan jag började på Jula är det väldigt många kunder som frågat efter ett Julavaruhus just i Norrtälje. Norrtälje är expansivt och en fantastisk sommarstad som växer med tiotusentals människor under sommarmånaderna. Med vårt nya varuhus i Norrtälje täcker vi in ett stort område med trogna Julakunder. Här finns väldigt många hemmafixare, både permanentboende och sommarstugeägare. Vi gränsar ju även till vattnet och hit kommer människor från skärgården och vi vet att vi kommer kunna locka en hel del kunder från Åland, säger Michael Kåsjö.

Julavaruhuset blir cirka 3 000 kvadratmeter stort med det senaste konceptet. Det unika med Julavaruhuset i Norrtälje är att det kommer att ha en av Julas största klädavdelningar.

– Jag tror att det kommer att bli succé, vi kommer kunna klä hela Norrtälje, säger Michael Kåsjö. Cirka 25 nya Julamedarbetare rekryteras till det nya varuhuset.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Aktiestrategen: Så här ska du göra med fastighetsaktierna

Bolag Fastighetssverige diskuterar konjunktur, börs och corona med SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. Banken har köprekommendation på en fastighetsaktie som nog överraskar de flesta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY