Image

JSB bygger parkering i Västra Hamnen

Bygg/Arkitektur Nu börjar JSB bygget av ett parkeringsgarage på våningen över Ica Maxis varuhus i Västra Hamnen i Malmö. Beställare är Skandia Fastigheter.
Publicerad den 23 Maj 2016
JSB bygger parkering åt Skandia Fastigheter i Västra Hamnen. Bild: JSB
JSB bygger parkering åt Skandia Fastigheter i Västra Hamnen.

Parkeringsgaraget kommer att inrymmas i den befintliga fastigheten, som tidigare varit varvsindustri, SAAB:s bilfabrik och mässhallar. En miljö med speciella förutsättningar.

– Det är ett komplext och utmanande projekt. Jag är stolt över att JSB var företaget som hittade en lösning och fick förtroendet att genomföra arbetena, säger Robert Cardell, arbetschef JSB Syd.

Planering av biluppfarter för in- och utfart har varit en utmaning. Den nya lösningen, som löper längs husets fasad mot Stora Varvsgatan, blir både praktisk och estetisk.Det blir cirka 255 parkeringar och den totala ytan är cirka 7 000 kvadratmeter inklusive in- och utfartslösningen. Tack vare garaget kan den befintliga parkeringen frigöras för byggande. Projektet som är en totalentreprenad i samverkan med beställaren innefattar även rullband och hiss ner till butiken.

– Vårt arbete sker med varuhuset i full verksamhet. Det ställer höga krav på tydlig kommunikation, dialog och hänsyn, säger Robert Cardell.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige