Image

JSB bygger bostäder åt Uppsalahem

Bostäder JSB:s Trygga Boendet utvecklar Stenhagen i Uppsala och uppför elva tvåvåningshus med totalt 88 hyresrätter.
Publicerad den 10 September 2015

Nu börjar nya generationens hyreshus ta form i Stenhagen strax utanför Uppsala.

Med JSB:s Trygga Boendet kan Uppsalahem erbjuda 88 nya hyresrätter genom komplettering av bebyggelsen i Stenhagen. De nya husen byggs i anslutning till ett radhusområde.

– Trygga Boendets tvåvåningshus kommer att harmoniera väl med den befintliga bebyggelsen i Stenhagen, säger Uppsalahems vd Mikael Rådegård.

Det är första gången Uppsalahem bygger Kombohus, men det finns redan funderingar på flera projekt framöver.

– Jag tycker att Kombohusen är ett bra koncept, arkitekturen och planlösningarna är redan klara och det finns upphandlade entreprenörer. Med investeringen är målet att pressa hyresnivån, skriver Mikael Rådegård på bostadsbolagets hemsida.

Med Trygga Boendet® stod JSB år 2011 som vinnare i SABOs tävling om nya tidens flerbostadshus. Sedan dess har JSB byggt och levererat över 700 lägenheter. Cirka 2 000 lägenheter är just nu i olika faser, från Trelleborg i söder till Umeå i norr.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige