Image

Jollyroom etablerar Nordens största e-handelslager hos Castellum i Göteborg

Uthyrning Castellum startar nybyggnation av etapp 2 i Hisingen Logistikpark som har ett strategiskt läge nära Göteborgs hamn. I och med färdigställandet av etapp 2 blir logistikparken om totalt 65 000 kvadratmeter en av Nordens största logistikanläggningar med modern standard för helautomatiserade lager. E-handelsbolaget Jollyroom har tecknat hyresavtal avseende hela etapp 2 om 35 000 kvadratmeter.
Publicerad den 18 December 2018
Annons
Image
Hisingen Logistikpark. Bild: Castellum
Hisingen Logistikpark.

Den nya byggnaden beräknas vara färdigställd under andra kvartalet 2020. I och med hyresavtalet mellan Castellum och Jollyrom utökar Jollyroom sin lagerkapacitet i Hisingen Logistikpark till totalt cirka 55 000 kvadratmeter.
– Castellum är en av Sveriges största ägare av lager- och logistikfastigheter. Nu stärker vi vår portfölj ytterligare med en högkvalitativ anläggning i ett mycket attraktivt och strategiskt läge nära nordens största hamn i Göteborg, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.
– Det finns inte ytor stora nog för oss i Göteborgsområdet. Därför behöver vi ta saken i egna händer och tillsammans med våra fastighetspartners bygga fastigheter som kan bära vår expansiva tillväxt. Detta kommer att bli vårt största lager hitintills och kommer även att vara ett av de största byggprojekten som genomförs i Norden 2019, säger Ole Sauar, vd och majoritetsägare av Jollyroom.
– Tack vare vår omfattande logistikportfölj har vi möjlighet att vara en del av Jollyrooms fantastiska tillväxtresa. Jollyrooms samlade etablering i Hisingen Logistikpark innebär att de hyr Nordens största e-handelslager hos Castellum i Göteborg, säger Mariette Hilmersson, vd för Region Väst i Castellum.

Investeringen beräknas uppgå till cirka 300 miljoner kronor inklusive markförvärv. Hyresavtalet innebär en årlig hyresintäkt om cirka 24 miljoner kronor.

Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad med ambitionen att nå nivå Silver.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY