Image

Jokkmokks kommun vill sälja miljonlokal för 5 000 kronor

JURIDIK Lokalen kostade miljoner kronor att bygga. Nu vill Jokkmokks kommun sälja den för 5 000 kronor. Men försäljningen är överklagad.
Publicerad den 8 December 2008

Det handlar om den före detta komponentfabriken, som i dag står outnyttjad,skriver Norrbottenskuriren.

Porjus Åkeri vill köpa lokalen för 5 000 kronor. Kommunen har accepterat, men beslutet har överklagats till länsrätten

- Försäljning utan anbudsförfarande gynnar ett enskilt företag eller person som är förbjudet enligt kommunallagen. En intresseanmälan är inte att jämställa med ett anbudsförfarande, säger Henry Hedman, som står bakom överklagandet.

Lokalerna kostar i nuläget kommunen en halv milljon kronor årligen i drift.

Länsrätten kom i förra veckan med en slutlig dom som fastsällde ett tidigare inhibitionsbeslut gällande ett liknande fall: Övertorneå sålde en simhall för en krona. Länsrätten kom fram till att den försäljningen bröt mot kommunallagen.

- Domen är glädjande men kommunen borde ha rättat till det här tidigare. Kommunen har mot bättre vetande försökt genomdriva en olaglig affär. Det är inte acceptabelt, säger Micha Velasco, företagarombudsman vid Den Nya Välfärden, som drivit målet mot Övertorneå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige