Image
John Mattson, med Siv Malmgren som vd, har nu noterats på Stockholmsbörsen.
John Mattson, med Siv Malmgren som vd, har nu noterats på Stockholmsbörsen. Bild: John Mattson

John Mattson: Drygt tio procent upp i börsöppningen

Bolag John Mattson Fastighetsföretagen noterades på onsdagsmorgonen på Nasdaq Stockholms Mid Cap-lista. Ett par minuter efter öppning handlades aktien för runt 100 kronor, tio kronor upp jämfört med teckningskursen på 90 kronor.
Publicerad den 5 Juni 2019

Teckningskursen på 90 kronor motsvarar ett sammanlagt värde om 3 030 miljoner kronor för det totala antalet aktier i John Mattson efter Erbjudandet.
erbjudandet omfattade 14 500 000 aktier som erbjöds av AB Borudan, ägt av Kerstin Skarne.

Huvudägaren har genom en övertilldelningsoption utfärdad till Joint Global Coordinators åtagit sig att sälja ytterligare högst 2 175 000 aktier i bolaget motsvarande högst 15,0 procent av antalet aktier i erbjudandet.

Värdet av erbjudandet, förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo, uppgår till 1 501 miljoner kronor och motsvarar 49,5 procent av det totala antalet aktier i bolaget.

Första AP-fonden, Länsförsäkringar Fonder, Carnegie Fonder, Prior & Nilsson, Fidelity Management & Research och Tagehus Holding AB har förvärvat aktier i Erbjudandet till ett totalt belopp om 910 miljoner kronor, vilket motsvarar totalt 30,0 procent av det totala antalet aktier i Bolaget efter genomförandet av erbjudandet.

Siv Malmgren, vd, John Mattson:
– Vi är mycket glada över allmänhetens och de institutionella investerarnas intresse för bolaget John Mattson. Vi ser fram emot att, som noterat bolag, fortsätta vårt långsiktiga utvecklingsarbete för att skapa goda livsmiljöer över generationer.

Anders Nylander, styrelseordförande i John Mattson:
– Att börsnotera John Mattson är en stor händelse för bolaget. Jag är övertygad om att det skapar ännu bättre förutsättningar för en positiv utveckling av bolaget. Det stora intresset för att teckna aktier visar att många delar den uppfattningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige