Image
Johanna Ode.
Johanna Ode. Bild: Kristian Pohl

Johanna Ode blir ny bostadspolitisk expert på Riksbyggen

Karriär Den 1 mars tillträder Johanna Ode som ny bostadspolitisk expert och verksamhetsutvecklare med fokus på att utveckla Riksbyggens kvalitetskrav i förhållande till nya byggregler. Johanna Ode kommer närmast från jobbet som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler.
Publicerad den 19 November 2019

– Jag ser oerhört mycket fram emot att få lära känna Riksbyggens verksamhet och medarbetare. Riksbyggens affärsmässiga grund i kombination med tydlig värderingsstyrning och stark hållbarhetsprofil lockar. I denna dubbla roll får jag chansen att nyttja bredden i min erfarenhet och samtidigt lära nytt, det känns väldigt spännande, säger Johanna Ode.

Idag arbetar Johanna Ode som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler. Kommittén ser på regeringens uppdrag över byggreglerna och kontrollen av byggandet och presenterar sina förslag i december.

Tidigare har hon bland annat varit internationellt ansvarig på Sveriges Allmännytta och ordförande för Housing Europes bygg- och energikommitté. Hon har också erfarenhet från Regeringskansliet, Naturvårdsverket samt kommunal verksamhet och är i grunden utbildad statsvetare.

– Det ska bli spännande att utveckla de krav vi ska ställa på Riksbyggens bostäder, utöver lagkraven. Eftersom utgångspunkten för Riksbyggens verksamhet är att utveckla bostäder och boendemiljöer med stark hållbarhetsprofil är det angeläget att också vara drivande i att säkerställa företagets intressen både nationellt och i EU, säger Johanna Ode.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige