Image
Bild: K2A

Johan Knaust passerar budpliktsgräns – vill omvandla aktier

Bolag Johan Knaust har passerat budpliktsgränsen men avser att inom fyra veckor från den tidpunkt då budplikt uppkom omvandla ytterligare stamaktier av serie A till stamaktier av serie D så att röstandelen återigen understiger 30 procent. Således kommer inget budpliktsbud att behöva lämnas.
Publicerad den 17 Januari 2019

Johan Knaust har den 3 januari 2019, genom helägt dotterbolag till Karla Fastigheter Holding AB, genomfört förvärv av 178 912 stamaktier av serie A i K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB från tidigare styrelseledamoten Christer Anderssons bolag Särinvest AB.

Den 2 januari 2019 genomfördes vidare en omvandling av 200 000 stamaktier av serie A till stamaktier av serie D i Bolaget efter begäran från Johan Knaust.

Efter genomfört förvärv och genomförd omvandling av stamaktier av serie A uppgår Johan Knausts ägande i Bolaget till 32,9 procent av rösterna i bolaget – och alltså inte 29,7 procent av rösterna – som felaktigt angavs i pressmeddelandet den 21 december 2018.

Johan Knaust har därmed uppnått ett aktieinnehav som representerar mer än 30 procent av röstetalet för samtliga aktier i bolaget.

Johan Knaust avser att inom fyra veckor från förvärvet utnyttja rätten att omvandla ytterligare stamaktier av serie A till stamaktier av serie D så att Johan Knausts röstandel i bolaget återigen understiger 30 procent. Således kommer inget budpliktsbud att behöva lämnas.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige