Image

JM köper parkeringsplats i Solna

Transaktioner JM köper mark för 140 byggrätter i Solna. Värdet på affären uppgår till 86 miljoner kronor. Säljare är Capman.
Publicerad den 22 Augusti 2017

Fastigheten, Bladet 4, är belägen i Bergshamra i Solna och används idag som parkeringsplats för det intill liggande kontorshuset. De befintliga parkeringsplatserna planeras att förläggas i garage under det kommande bostadskvarteret. Fastigheten har ett intressant läge i ett utvecklingsområde, där Solna stad har som ambition att komplettera stadsmiljön med ny bostadsbebyggelse samt utveckling av närservicen och nya stråk mellan norra och södra Bergshamra. Förvärvet kommer att redovisas inom affärssegment JM Bostad Stockholm under det tredje kvartalet 2017.

– Det är mycket glädjande att vi har tecknat avtal med Capman. Solna är en mycket attraktiv kommun och det är roligt att kunna stärka vår position med ytterligare ett projekt i Bergshamra som kommer att utvecklas mycket under de närmaste åren, säger Annika Berg, regionchef JM Stockholm nord.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige