Image

JM köper av Fabege vid Brommaplan

Transaktioner JM köper två fastigheter av Fabege vid Brommaplan. Syftet är att utveckla en helhetslösning med bostäder på platsen.
Publicerad den 20 December 2010

Affären gäller fastigheten Grammet 1 och tomträtten Vävnaden 1.

Affären uppgår till 170 miljoner kronor, inklusive möjlighet till framtida bostadsbyggrätter. Förvärvet sker i bolag med ett underliggande fastighetsvärde om 140 miljoner kronor.

Stockholm stads exploateringsnämnd har också beslutat om en tidig markreservation till JM på en del av den angränsande fastigheten Åkeshov 1:1. Totalt planerar JM att bygga cirka 600 bostäder samt 14 000 kvadratmeter handel och service på dessa tre fastigheter.

- Brommaplan är en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Därför är vi mycket glada över att, i samarbete med SL och Stockholms stad, få delta i arbetet med en helhetslösning för Brommaplan avseende såväl bostäder som en fungerande kollektivtrafiklösning och handel, säger Mikael Åslund, regionchef på JM.
Byggstart för det nya projektet är planerad till 2013 med första inflyttning 2016.

Catella var rådgivare till Fabege i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige