Image
JM köper Marievik 15 av AMF Fastigheter.
JM köper Marievik 15 av AMF Fastigheter. Bild: SeARCH

JM i affär om 815 miljoner kronor i Stockholm

Transaktioner JM köper kontorsfastigheten Marievik 15 i Liljeholmen i Stockholm för 815 miljoner kronor. Avsikten är att omvandla byggnaden till bostäder.
Publicerad den 8 Oktober 2014
Fredrik Ronvall. Bild: AMF Fastigheter
Fredrik Ronvall. Marievik 15 ska omvandlas till bostäder. Bild: SeARCH
Marievik 15 ska omvandlas till bostäder.

Säljare är AMF Fastigheter som 2012 påbörjade det detaljplanearbete som pågår för utveckling av cirka 500 bostäder samt kommersiella lokaler i Marievik 15.

Produktionsstart kan ske så snart detaljplanen vunnit laga kraft, bedömt årsskiftet 2015/2016. Planförslaget omfattar sju punkthus med varierande höjder upp till 35 våningar med ett öppet torgutrymme mellan husen. En stor andel av bostäderna kommer att ha utsikt över Tantolunden, vattnet och Södermalm. De översta våningsplanen kommer att ha en panoramavy över hela Stockholms innerstad.

På fastigheten finns för närvarande ett kontorshus om totalt cirka 40 000 kvadratmeter som ska rivas.

- Det känns mycket bra att utöka byggrättsportföljen med byggrätter i ett av Stockholms absolut bästa lägen. Projektet kommer att bli en del av Stockholms stadssiluett och är unikt i förhållande till dess fantastiska läge med närhet till både vattnet och innerstaden och med nyskapande arkitektur. Förvärvet ligger helt i linje med JM:s strategi att bygga attraktiva bostäder i efterfrågade lägen, säger Mikael Åslund, regionchef på JM Bostad.

- Jag är också glad över att JM kommer fortsätta utveckla Liljeholmen och Marievik där vi de senaste åren har byggt 2 500 bostäder och nu utökar portföljen med detta projekt alldeles intill Södermalm, fortsätter Mikael Åslund.

– Marievik, intill vattnet med närhet till Hornstull och allmänna kommunikationer, är ett av Stockholms mest intressanta bostadslägen. Det här projektet kommer att bidra till Marieviks fortsatta utveckling både som arbetsplats- och bostadsområde, säger Fredrik Ronvall, transaktionschef AMF Fastigheter.

– Vi ser stor potential för hela området och är glada att JM, som är en marknadsledande bostadsutvecklare, tar över och realiserar projektet, fortsätter Ronvall.

Tillträde till fastigheten är under första kvartalet 2015 och köpeskillingen uppgår till 815 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY