Image

JM får 20 miljoner när Rikshem köper

Transaktioner Rikshem köper ett vårdboende i Södertälje av RBS Nordisk Renting. JM, som sålde fastigheten till RBS 1999 erhåller nu 20 miljoner kronor i resultatdelning.
Publicerad den 24 Juni 2014
Ilija Batljan Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan

Fastigheten Karlberga 2 som ligger i den norra delen Södertälje. Fastigheten består av vårdboendet Heijkensköldska Gården som har 68 lägenheter fördelade på två plan, samt Heijkens dagverksamhet. Fastigheten har cirka 7 000 kvadratmeter som är utvecklad för äldreboende.

– Vi fortsätter att växa i Stockholmsregionen och förstärker vår ledarposition som landets största aktör när det gäller äldres boende i Sveriges tillväxtstäder, säger Rikshems vice vd Ilija Batljan.

Byggnaderna uppfördes ursprungligen 1985 och var en del av Karlberga sjukhus. År 1999 genomfördes en genomgripande renovering och ombyggnad för att anpassa byggnaden till vårdboende. I samband med detta sålde JM fastigheten till RBS Nordisk Renting. JM har nu rätt till resultatdelning vid försäljningen.

Resultat och likvid för JM uppgår till 20 miljoner kronor och redovisas till lika delar inom affärssegmenten JM Fastighetsutveckling och JM Bostad Stockholm under andra kvartalet 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige