Image

Jernhusen vill sälja stationer

Transaktioner Med lokalt ägande och förvaltning kommer mindre stationer att utvecklas bättre. Det är tanken bakom att Jernhusen nu vill sälja ytterligare tre stationer.
Publicerad den 24 Mars 2015

Det är stationerna i Karlskrona, Kalmar och Halmstad som nu är till salu.

Inom flera av stationsfastigheterna finna potentiella byggrätter för kontor och handel.

- Vi tycker att lokala aktörer har bättre förutsättningar än oss att utveckla stationerna och stationsområdena då de har fler intressen på orten. På så sätt får resenärerna en station med tydligare lokal förankring, säger Anna Nygren, affärsansvarig på Jernhusen.

I Karlskrona säljer Jernhusen också lokstallarna och godsterminalen som ligger invid stationsfastigheten. I Kalmar ingår också ett godsmagasin i stationsfastigheten och i Halmstad finns det potentiella byggrätter för kontor och handel på stationsfastigheten.
I dagarna skickas försäljningsmaterial ut till intressenter och försäljningen kommer ske genom skriftligt anbud.

- Vid försäljning av en stationsfastighet är det extra viktigt att vi säkerställer köparens ambition och långsiktiga planer med fastigheten då den har en viktig funktion i samhället och berör både orten och dess invånare, säger Anna Nygren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY