Image

Jernhusen utvecklar Sävenäs Depå

Bygg/Arkitektur Jernhusen bygger om Sävenäs Depå i Göteborg i nära samarbete med beställaren Västtrafik. Depån anpassas till en mer flexibel underhållsdepå för den senaste modellen av Västtrafiks pendeltåg. Den totala investeringen uppgår till 50 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Januari 2015

För att effektivisera tågunderhållet i regionen byggs depån om för att anpassas till Västtrafiks behov. Samtidigt byggs lokalerna ut med 1 300 kvadratmeter för kontor och lager.

- För oss är det viktigt att vara lyhörda för Västtrafiks önskemål och tillsammans utvecklar vi depån för att säkerställa deras behov av effektivt tågunderhåll, säger Peter Larsson, affärsutvecklare på Jernhusen.

Byggstart planeras till mars och ombyggnaden beräknas stå färdig till Västtrafiks tidtabellsskifte i december.

- Det nya arbetssättet, att tillsammans med ägaren av depån formalisera och utveckla lösningar i projektet, har fallit väl ut. Vi är mycket nöjda med samarbetet och har som ambition att i framtiden vara en aktiv part i utvecklingen, säger Robert Johansson, affärsutvecklare och ansvarig för depåer på Västtrafik.

Jernhusen har i dag ett nätverk av depåer som kompletterar varandra, både inom och mellan regioner. Sävenäs Depå i Västra Götaland är ett exempel på hur företaget utvecklar befintliga depåer. Jernhusen utvecklar även helt nya depåer och förvärvar ny mark för att bygga nytt på helt nya platser där efterfrågan från kunder finns, exempelvis depåerna i Boxholm och Raus.

Med rätt placerade depåer, utifrån kundernas behov, bidrar Jernhusen till en effektivare infrastruktur då färre tåg behöver köra tomma på järnvägen för att komma till depåerna. Effektivisering genom minskad tomkörning bidrar i sin tur till minskade kostnader och trängsel på spåren, vilket kommer resenären till nytta.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY