Image

Jernhusen tecknar nytt avtal med MTR Express

Uthyrning Jernhusen tecknar nytt avtal med MTR Express i Hagalunds Depå och anpassar även nya verkstaden med ett permanent lager, vilket kommer att möjliggöra ett effektivare underhåll av tågen. Totalt är affären värd omkring 900 000 kronor per år.
Publicerad den 16 Juni 2015

– Denna investering visar på MTR Express långsiktighet. Vårt samarbete med Jernhusen är en viktig faktor för att MTR Express tåg ska fortsatta vara de mest punktliga snabbtågen mellan Stockholm och Göteborg, säger Johan Söör vd vid MTR Express.

Bygget av den nya verkstadshallen pågår för fullt och omfattar två spår om 125 meter. Den kommer att utrustas med all nödvändig utrustning för daglig skötsel och underhåll av teknik samt utbyte av komponenter. Investeringen för den nya hallen uppgår till 150 miljoner kronor och inflyttning beräknas ske till hösten 2015.

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar underhållsdepåer i rätt lägen där efterfrågan finns. Hagalunds Depå i Solna är nordens största underhållsdepå där 100 tåg per dygn passerar för underhåll. Jernhusen utvecklar också nya depåer och förvärvar då ny mark på helt nya platser där efterfrågan finns, som exempelvis depåerna i Boxholm och Raus.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige