Image

Jernhusen styckar upp och säljer stationshuset i Boden

Transaktioner Nu är försäljningen av stationen i Boden genomförd. Stationsfastigheten delas upp och säljs i två affärer. Stationen med samtliga byggnader säljs till företaget Stationsfastigheter i Boden medan Bodens kommun köper kringliggande mark om cirka 11 000 kvadratmeter.
Publicerad den 10 September 2013

- Vi har haft några aktörer som varit intresserade av stationen. Utifrån de idéer och bud vi fick in såg vi det som en intressant möjlighet att dela upp försäljningen i två enheter - stationshuset och mark. Båda de nya ägarna har en stark lokal förankring och kommer att bidra till en mycket positiv utveckling av området, säger Mattias Victorin, tillförordnad transaktionschef på Jernhusen.

Köparen Stationsfastigheter i Boden AB är ett dotterbolag till Hotell Nivå i Boden AB.
- Jag ser det här som en möjlighet att bidra till att utveckla nedre stadsdelen. Stationsbyggnaden är en av Bodens vackraste fastigheter i sitt slag och har ett väldigt attraktivt läge. Jag är övertygad om att många är intresserade av att etablera sin verksamhet i området runt Bodens resecentrum, säger Jonas Lundström på Stationsfastigheter i Boden.

Bodens kommun köper mark om cirka 11 000 kvadratmeter vid stationsområdet som de nu kommer att utveckla vidare.

- Vi är nöjda att efter en flerårig förhandling nu kommit i mål. Några av markområdena vi köper är nödvändiga för trafiklösningar kring stationsområdet såsom gatumark och parkering. Vi köper även ett större markområde mellan Green Cargo och Björkelund. Detta ger ett bra tillskott till kommunens markinnehav. Detaljplanen för detta område medger handel och kontor, och tanken är att skapa möjligheter för sådana nyetableringar. Vi ser det som strategisk viktig mark med god infrastruktur och bra läge i närheten av centrum, säger Lars Andersson, samhällsbyggnadschef på Bodens kommun.

- Vi från kommunen tycker att detta är en fantastiskt spännande satsning på stationsområdet. Det är roligt att Jonas Lundström som är en lokal entreprenör fortsätter att satsa i kommunen. Vi tror att Jonas Lundström tillsammans med kommunen kan utveckla stationsområdet till något bra för bodensare såväl som turister, säger Torbjörn Lidberg, kommunalråd i Bodens kommun.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige