Image

Jernhusen säljer till JM – 100 nya bostäder i Örebro

Transaktioner Jernhusen säljer delar av området Alnängarna vid Örebro Centralverkstad. JM planerar att bygga 100 nya bostäder med start 2016.
Publicerad den 28 September 2015

Köpeskillingen är 24 miljoner kronor.

- JM AB kommer tillsammans med dotterbolagen AB Borätt och Seniorgården AB att projektutveckla och bygga nya funktionella och ljusa bostäder i Alnängarna. Jernhusen är en spännande och nytänkande samarbetspartner och tillsammans fortsätter vi arbetet med att skapa ett attraktivt bostadsområde, säger Ebba Sääw projektchef Borätt på Seniorgården.

Byggstart beräknas ske under fjärde kvartalet 2016. Inflyttningen sker i två etapper där första etappen beräknas vara klar våren 2018.

- Jernhusen vill utveckla attraktiva stadsdelar i kollektivtrafiknära lägen och JM delar vår syn på att CV-området har en stor potential att bli en ny attraktiv plats att både bo, arbeta och mötas i för människor i Örebro, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef Stadsprojekt Jernhusen.

CV-områdets historia går tillbaka till förra sekelskiftet då tågen kom till Örebro och Statens Järnvägar behövde verkstad och uppställningsplatser. Området omfattar cirka 30 hektar och har än idag underhållsfunktioner för tågen, men med tiden har också helt andra hyresgäster flyttat in på området. Framtidsplanerna för området är att omvandla det till en levande stadsdel och det arbetet startas nu upp av Jernhusen och Örebro kommun.

- CV-området är en skatt som varit gömd bakom stängsel länge. Vi ser fram emot att kunna släppa in Örebro och örebroarna här och jag är övertygad om att känslan och karaktären i stadsdelen kommer bli unik tack vare den historia som bokstavligen sitter i väggarna här, säger Peder Hallkvist, stadsarkitekt i Örebro kommun.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY